CONTACT

info@susieshaarlok.nl

06­27578283 (Wessel Schrik)
06­44375090 (Arthur Wagenaar)

Stichting Susies Haarlok

Palmgracht 71-1

1015HL Amsterdam

IBAN: NL81TRIO0254725430

bestuur: Steven Peters, Peter Blok, Jaap Kamp

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

december

als gevolg van corona kan er voorlopig niet gespeeld worden. we onderzoeken of we kunnen verplaatsen.

ZA 4 Amstelveen / Cultuurcentrum Griffioen 20:00u – 21:15u TICKETS

VR 10 Deventer / MIMIK 20:30u – 21:45u TICKETS

DI 14 / Leiden / Theater Ins Blau 20:30u – 21:45u TICKETS

WO 15 / Amsterdam / Bimhuis tijd ntb. TICKETS

DO 16 Dordrecht / Schouwburg Kunstmin 20:15u – 21:30u TICKETS

VR 17 Roermond / ECI Cultuurfabriek 20:00u – 21:15u TICKETS

DI 21 Zwolle / Zwolse Theaters 20:30u – 21:45u TICKETS

WO 22 Leeuwarden / Stadsschouwburg De Harmonie 20:30u – 21:15u TICKETS

al gespeeld

WO 3-11 Tilburg / Theater De Nieuwe Vorst 20:30u – 21:45u TICKETS

DO 4-11 Rotterdam / Theater Rotterdam NIEUWE PREMIERE 20:15u – 21:30u TICKETS

DO 11-11 Den Haag / Het Nationale Theater / Theater aan het Spui 19:30u – 20:45u TICKETS

ZA 13-11 Purmerend / Theater De Verbeelding 20:00u – 21:15u TICKETS

WO 17-11 Amersfoort / Theater De Lieve Vrouw 20:30u – 21:45u TICKETS

DO 18-11 Amersfoort / Theater De Lieve Vrouw 20:30u – 21:45u TICKETS

DI 23-11 Amsterdam / Frascati 20:30u – 21:45u TICKETS

WO 24-11 Amsterdam / Frascati 20:30u – 21:45u TICKETS

DO 25-11 Amsterdam / Frascati 20:30u – 21:45u TICKETS

VR 26-11 Assen / DNK 20:30u – 21:45u TICKETS

ZA 27-11 Utrecht / Theater Kikker 20:00u – 21:15u TICKETS

Susies Haarlok maakt muziektheater.

Werd officieel opgericht in 2000 en komt voort uit een Haarlemse rockband. De groep was in de beginperiode betrokken bij verschillende toneelvoorstellingen van Toneelschuur Producties in Haarlem. In deze periode maakten zij ook voor het eerst zelfstandig een kleinschalig theaterexperiment: Never a Dull Moment. Het eerste landelijk toerende programma van Susies Haarlok was Majakovski? Majakovski! (2003, regie Bart Danckaert), gebaseerd op de poëzie en het leven van Vladimir Majakovski (1893-1930). Een radio-versie hiervan werd in 2004 integraal live uitgezonden door de VPRO-radio. Majakovski? Majakovski! was de eerste voorstelling in een reeks van drie, waarin niet werd samengewerkt met acteurs, maar alles op het toneel door de muzikanten zelf gedaan werd. In 2006 volgde De man die zijn hoofd afzette (regie: Matthias Mooij) en in 2007 De saaiheid is te snijden (regie: Aat Ceelen). Vanaf 2006 werkt Susies Haarlok samen met het muziektheatergezelschap Orkater, hetgeen leidde tot de voorstelling Kamp Holland (regie: Gijs de Lange), een productie over de Nederlandse militaire aanwezigheid in Afghanistan, waarvoor Susies Haarlok de muziek componeerde en uitvoerde. In 2010 maakte Susies Haarlok onder Orkater met Ibelisse Guardia en Steven de Jong de science fiction voorstelling Wij Weten Ook Niet Wat Er Gaat Gebeuren(in regie van Ivar van Urk). In 2012 componeerde en speelde de groep in Orkaters Breaking The News (regie: Gijs de Lange).

In 2011 ontwikkelde Susies Haarok een meer maatschappelijk betrokken project genaamd Veldwerk. Veldwerk is geen theatervoorstelling maar een concert, waarbij de songteksten worden gemaakt van letterlijke citaten uit interviews die de bandleden afnemen met mensen uit de wijk waar het concert gegeven wordt. Veldwerk kent geen standaard theatertour: voor elk nieuw concert worden opnieuw interviews afgenomen en op die manier ontstaan bij elk concert nieuwe nummers. Er zijn tot dusver Veldwerk versies gemaakt in Dordrecht, Rotterdam en Utrecht. UIt Veldwerk kwam de landelijke tourneeAnderman (regie: Dik Boutkan) voort, waarbij de wereld van de volkswijk in de stijl van een buurtfeest naar de ‘elitaire’ wereld van het theater werd gebracht.

Susies Haarlok componeerde, musiceerde en acteerde in voorstellingen van theatergroepen Tafel van Vijf (jeugd-muziektheater) en Young Gangsters (locatietheater).

Susies Haarlok speelde verder onder andere op Oerol, Motel Mozaïque, Festival aan de Werf en Lowlands.

Susies Haarlok bestaat sinds 2009 uit de muzikanten Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar. Aan voorstellingen werkten onder andere mee: Ivo Everts, Maarten de Rooij, Gijs Laceulle, Marijn Korff de Gidts, Steven de Jong, Joost Steltenpool, Ibelisse Guardia, Aat Ceelen, Matthias Mooij, Bart Danckaert, Wim Lots, Emanuel Muris, Raphael Troch, Wardy Hamburg, Dieuweke van Reij, Maarten Kastelijns, Ivar van Urk, Roel van Doorn, Leen Braspenning, Dik Boutkan, Mirjam Koen, Herman van Baar, Annechien de Vocht, Lotte Bos.

Voorstellingen

2000: Never a dull moment (Toneelschuur Producties)
2000: Spoken (muziek bij Studio Y; Toneelschuur Producties)
2001: Alice in Wonderland Niet voor Kinderen (muziek bij Studio Y; Toneelschuur Producties)
2002: 500 Kilo Gespierde Razernij (Toneelschuur Producties)
2003: Majakovski? Majakovski! (Stichting Susies Haarlok i.s.m. Frascati en Toneelschuur Producties)
2006: De man die zijn hoofd afzette (Stichting Susies Haarlok i.s.m. Orkater)
2007: De saaiheid is te snijden (onder de vleugels van Orkater)
2008: Kamp Holland (muziek bij voorstelling van Orkater)
2010: Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren (onder de vleugels van Orkater)
2011: Veldwerk Dordrecht (i.s.m OMSK)
2012: Breaking the news (muziek bij voorstelling van Orkater)
2012: Veldwerk Utrecht (i.s.m Festival aan de Werf en Yo Opera)
2013: Anderman (Stichting Susies Haarlok)
2014: Jesus is my Homeboy (muziek bij voorstelling van Young Gangsters)
2014: De Witt of Oranje (muziek bij voorstelling van Tafel van Vijf)
2015: Guess who’s back? (i.s.m. Young Gansters)
2016: Guess who’s back? (reprise)
2016: De Witt of Oranje (reprise)
2018: De Vergeten Zoon
2021: GROEI (is.m. Veenfabriek en Naturalis)

Discografie

2001: Koffiefilteralbum
2003: Majakovski? Majakovski! (promo-ep)
2006: De man die zijn hoofd afzette (promo-ep)
2007: Boys in the Band, volume 1 (Orkater verzamel-cd)
2008: Kamp Holland (muziek uit de gelijknamige voorstelling van Orkater)
2011: LIVE 2010 (concertregistratie)
2016: Guess Who’s Back? (muziek uit gelijknamige voorstelling, limited edition usb stick in vorm van een kruis)
2021: GROEI

Het nieuwe album GROEI komt uit bij Blowpipe Records, bestel en bekijk!

Download hier een aantal nummers van de nieuwste voorstelling ‘Guess Who’s Back’.

Of ga naar onze Soundcloud pagina

NIEUWS


GROEI
een zeer toegankelijk concert in 5 onbegrijpelijke hoofdstukken

als gevolg van corona kan er vooropig niet gespeeld worden. we onderzoeken of we kunnen verplaatsen.
ondertussen kan je de muziek van de voorstelling luisteren op Spotify

Alles groeit. Alles sterft. Alles wordt geboren.
Aminozuren en sterrenstelsels; multinationals en kankergezwellen; mensen, bijen en slijmzwammen.

We nemen je mee op een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, gaan op een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde, en naar een visioen op de toekomst van de mens. Of je dat nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in, het verschijnsel mens. Groei als alomtegenwoordige kracht, een van de belangrijkste voorwaarden voor leven en dood.
Vernietigend, maar ook scheppend.

GROEI is een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip. Samen met actrice Ruta van Hoof laten de vier muzikanten/performers Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar in een vijftal hoofdstukken allerlei aspecten van groei zien, horen en voelen. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Dit alles in een high- èn lowtech-installatie (John van Oostrum), die gedurende de voorstelling groeit tot een betoverend en imposant levend wezen.

Kijk voor de speeldata bij speellijst of op de site van Veenfabriek

Prachtige recensie Theaterkrant (Wonderschoon theater over het ontstaan van de planeet)

Check ook de muziek op onze soundcloud

 

credits
concept en muziek | Susies Haarlok
spel | Susies Haarlok (Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar), Ruta van Hoof
toneelbeeld | John van Oostrum
kostuums | Ymke van Hoof
eindregie | John van Oostrum
dramaturgie | Joeri Vos
techniek | Ramses Nieuwenhuizen
zakelijk leiding | Bjorn Jansen
productieleiding | Emmalot Morel
publiciteit en marketing | Kelly de Haan, Judy Lijdsman
verkoop | Bureau Berbee & Jansen

met financiele steun van Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Sena