• 2018
    Tafel van Vijf, regie Mirjam Koen
    DE VERGETEN ZOON VAN WILLEM VAN ORANJE
    Rockopera over vrijheid en fundamentalisme in de 80-jarige oorlog
  • 2015-2016
    Young Gangsters, regie Lotte Bos en Annechien de Vocht
    guess who's back
    anarchistische openluchtdienst in the Deep South of the United States. Hoe ver ga je mee?
  • 2014-2016
    Tafel van Vijf, regie Mirjam Koen
    De Witt of Oranje
    jeugdrock-opera over de moord op de broers De Witt in het rampjaar 1672
  • Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar: drums, bas, gitaar, banjo, toetsen, cello, daxofoon, trombone, saxofoon, elektronica, zang, spel
  • 2013
    eigen productie, regie Dik Boutkan
    Anderman
    portret van onze angst voor 'de ander'. songteksten letterlijk uit interviews
  • 2012
    Orkater, regie Gijs de Lange
    Breaking the news
    over de jacht op kiezers en kijkcijfers en de verstrengeling van politiek en media
  • 2011
    eigen productie, regie Leen Braspenning
    veldwerk
    muzikaal portret van bijzondere wijkbewoners op basis van interviews
  • 2010
    Orkater / De Nieuwkomers, regie Ivar van Urk
    Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren
    science fiction op speciaal futuristisch instrumentarium
  • 2008
    Orkater, regie Gijs de Lange
    Kamp Holland
    over de oorlog in Afghanistan
  • 2007
    Orkater / De Nieuwkomers, regie Aat Ceelen
    de saaiheid is te snijden
    ode aan saaiheid in al zijn verschijningsvormen
  • 2006
    Orkater / De Nieuwkomers, regie Matthias Mooij
    De man die zijn hoofd afzette
    hoofd en lichaam los van elkaar op stap in de krochten van de geest
  • 2003
    eigen productie, regie Bart Danckaert
    Majakovski
    het werk van punkpoëet Vladimir Majakovski tot songtekst gebombardeerd

CONTACT

info@susieshaarlok.nl

06­27578283 (Wessel Schrik)
06­44375090 (Arthur Wagenaar)

Stichting Susies Haarlok
Eerste nassaustraat 5­2
1052 BD Amsterdam
IBAN: NL81TRIO0254725430

bestuur: Steven Peters, Peter Blok, Jaap Kamp

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Susies Haarlok maakt muziektheater.

Werd officieel opgericht in 2000 en komt voort uit een Haarlemse rockband. De groep was in de beginperiode betrokken bij verschillende toneelvoorstellingen van Toneelschuur Producties in Haarlem. In deze periode maakten zij ook voor het eerst zelfstandig een kleinschalig theaterexperiment: Never a Dull Moment. Het eerste landelijk toerende programma van Susies Haarlok was Majakovski? Majakovski! (2003, regie Bart Danckaert), gebaseerd op de poëzie en het leven van Vladimir Majakovski (1893-1930). Een radio-versie hiervan werd in 2004 integraal live uitgezonden door de VPRO-radio. Majakovski? Majakovski! was de eerste voorstelling in een reeks van drie, waarin niet werd samengewerkt met acteurs, maar alles op het toneel door de muzikanten zelf gedaan werd. In 2006 volgde De man die zijn hoofd afzette (regie: Matthias Mooij) en in 2007 De saaiheid is te snijden (regie: Aat Ceelen). Vanaf 2006 werkt Susies Haarlok samen met het muziektheatergezelschap Orkater, hetgeen leidde tot de voorstelling Kamp Holland (regie: Gijs de Lange), een productie over de Nederlandse militaire aanwezigheid in Afghanistan, waarvoor Susies Haarlok de muziek componeerde en uitvoerde. In 2010 maakte Susies Haarlok onder Orkater met Ibelisse Guardia en Steven de Jong de science fiction voorstelling Wij Weten Ook Niet Wat Er Gaat Gebeuren(in regie van Ivar van Urk). In 2012 componeerde en speelde de groep in Orkaters Breaking The News (regie: Gijs de Lange).

In 2011 ontwikkelde Susies Haarok een meer maatschappelijk betrokken project genaamd Veldwerk. Veldwerk is geen theatervoorstelling maar een concert, waarbij de songteksten worden gemaakt van letterlijke citaten uit interviews die de bandleden afnemen met mensen uit de wijk waar het concert gegeven wordt. Veldwerk kent geen standaard theatertour: voor elk nieuw concert worden opnieuw interviews afgenomen en op die manier ontstaan bij elk concert nieuwe nummers. Er zijn tot dusver Veldwerk versies gemaakt in Dordrecht, Rotterdam en Utrecht. UIt Veldwerk kwam de landelijke tourneeAnderman (regie: Dik Boutkan) voort, waarbij de wereld van de volkswijk in de stijl van een buurtfeest naar de ‘elitaire’ wereld van het theater werd gebracht.

Susies Haarlok componeerde, musiceerde en acteerde in voorstellingen van theatergroepen Tafel van Vijf (jeugd-muziektheater) en Young Gangsters (locatietheater).

Susies Haarlok speelde verder onder andere op Oerol, Motel Mozaïque, Festival aan de Werf en Lowlands.

Susies Haarlok bestaat sinds 2009 uit de muzikanten Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar. Aan voorstellingen werkten onder andere mee: Ivo Everts, Maarten de Rooij, Gijs Laceulle, Marijn Korff de Gidts, Steven de Jong, Joost Steltenpool, Ibelisse Guardia, Aat Ceelen, Matthias Mooij, Bart Danckaert, Wim Lots, Emanuel Muris, Raphael Troch, Wardy Hamburg, Dieuweke van Reij, Maarten Kastelijns, Ivar van Urk, Roel van Doorn, Leen Braspenning, Dik Boutkan, Mirjam Koen, Herman van Baar, Annechien de Vocht, Lotte Bos.

Voorstellingen

2000: Never a dull moment (Toneelschuur Producties)
2000: Spoken (muziek bij Studio Y; Toneelschuur Producties)
2001: Alice in Wonderland Niet voor Kinderen (muziek bij Studio Y; Toneelschuur Producties)
2002: 500 Kilo Gespierde Razernij (Toneelschuur Producties)
2003: Majakovski? Majakovski! (Stichting Susies Haarlok i.s.m. Frascati en Toneelschuur Producties)
2006: De man die zijn hoofd afzette (Stichting Susies Haarlok i.s.m. Orkater)
2007: De saaiheid is te snijden (onder de vleugels van Orkater)
2008: Kamp Holland (muziek bij voorstelling van Orkater)
2010: Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren (onder de vleugels van Orkater)
2011: Veldwerk Dordrecht (i.s.m OMSK)
2012: Breaking the news (muziek bij voorstelling van Orkater)
2012: Veldwerk Utrecht (i.s.m Festival aan de Werf en Yo Opera)
2013: Anderman (Stichting Susies Haarlok)
2014: Jesus is my Homeboy (muziek bij voorstelling van Young Gangsters)
2014: De Witt of Oranje (muziek bij voorstelling van Tafel van Vijf)
2015: Guess who’s back? (i.s.m. Young Gansters)
2016: Guess who’s back? (reprise)
2016: De Witt of Oranje (reprise)
2018: De Vergeten Zoon

Discografie

2001: Koffiefilteralbum
2003: Majakovski? Majakovski! (promo-ep)
2006: De man die zijn hoofd afzette (promo-ep)
2007: Boys in the Band, volume 1 (Orkater verzamel-cd)
2008: Kamp Holland (muziek uit de gelijknamige voorstelling van Orkater)
2011: LIVE 2010 (concertregistratie)
2016: Guess Who’s Back? (muziek uit gelijknamige voorstelling, limited edition usb stick in vorm van een kruis)

Download hier een aantal nummers van de nieuwste voorstelling ‘Guess Who’s Back’.

Of ga naar onze Soundcloud pagina

NIEUWS


November-December 2018
Susies Haarlok is op tournee met een nieuwe rock-opera: DE VERGETEN ZOON VAN WILLEM VAN ORANJE.
Een live muziekmachine met 9 man op het podium, over vrijheid en fundamentalisme in de 80-jarige oorlog.  Oa. 1 nov Toneelschuur Haarlem, 4 nov De veste Delft (premiere), 14/15 nov Bellevue Amsterdam.
Zie de speellijst en komt dat zien!